vineri, 9 aprilie 2010

Michael Jackson:sinucidere sau malpraxis?



La nouă luni de la decesul starului Michael Jackson, procuratura părea să deţină toate răspunsurile legate de acest caz, iar vinovatul urma să fie judecat de tribunalul federal. Dar iată că, odată cu apropierea procesului, avocatul apărării emite o nouă ipoteză: e posibil ca Michael Jackson să-şi fi administrat singur doza letală.

Mai sunt doar câteva zile până când medicul Conrad Murray, cel care l-a îngrijit pe Michael Jackson în ultimele luni de viaţă, va ajunge în faţa judecătorului, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Potrivit ultimelor informaţii, avocaţii apărării intenţionează să susţină teoria potrivit căreia însuşi Regele Muzicii Pop şi-ar fi cauzat moartea, în mod accidental, administrându-şi singur încă o doză de Propofol, pe lângă cea injectată deja de Conrad Murray. Aceasta pare a fi singura variantă care ar putea susţine declaraţiile de până acum ale medicului personal al starului, potrivit cărora Jackson încă mai respira atunci când el a părăsit încăperea.

Scenariul apărării

Potrivit declaraţiilor sale, în acea zi, doctorul Conrad Murray i-a administrat lui Jackson prima doză de Propofol la 10.20 dimineaţa, pentru a-l ajuta să adoarmă, şi a rămas alături de pacientul său timp de o oră, în aceeaşi cameră. Ca să mai treacă timpul, medicul a vorbit mai mult la telefon. Chipurile, lui Michael Jackson îi plăcea să adoarmă cu lumina aprinsă, eventual cu televizorul deschis pe un post de desene animate, şi agrea prezenţa unei persoane de încredere în dormitorul său.

Conrad Murray susţine că n-a părăsit camera starului decât o singură dată, la prânz, preţ de două minute, cât s-a dus până la toaletă. În aceste două minute s-ar fi putut întâmpla orice, susţin avocaţii lui Murray. Ei îşi continuă raţionamentul afirmând că e posibil ca Jackson să se fi trezit în acest interval de două minute, să fi luat singur flaconul cu Propofol de pe noptieră şi să-şi fi injectat singur anestezicul rămas, adică de şapte ori mai mult decât doza prescrisă. După aceea, Jackson ar fi scăpat flaconul pe covor, explicând astfel de ce legiştii au găsit recipientul căzut lângă noptieră. Evident, la revenirea în cameră, medicul l-ar fi găsit în comă Jackson, cu pupilele dilatate, şi ar fi început imediat resuscitarea.

Din acest punct, intervine o altă declaraţie, cea a lui Alberto Alvarez, una din gărzile de corp ale artistului. Potrivit spuselor acestuia, Conrad Murray a întrerupt manevrele de resuscitare şi a solicitat cu întârziere ambulanţa, pentru a avea timp să ascundă flacoanele de medicamente. Dacă într-adevăr Murray a încercat să ascundă toate flacoanele, de ce l-a lăsat la vedere tocmai pe cel din care a fost administrată doza letală?

Păreri împărţite

În timp ce foştii pacienţi ai lui Conrad Murray cred în nevinovăţia lui, iar familia artistului loveşte în reputaţia medicului ori de câte ori are ocazia, opinia publică rămâne sceptică. Multitudinea de informaţii contradictorii, precum şi dezvăluirea unor secrete din viaţa starului i-au făcut pe mulţi să păstreze distanţa faţă de oricare dintre cele două tabere. Părerea generală este că acest război va fi câştigat de echipa de experţi care va demonstra în modul cel mai logic felul în care s-au desfăşurat evenimentele.

Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray va petrece cinci ani după gratii.
sursa:ok

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 
Noutati vedete,horoscop creditosBlogger Templates creditos Templates by lecca 2008 .....Top