vineri, 26 februarie 2010

Balena ucigasa



„Balena ucigaşă" ar fi omorât-o pe instructoarea Dawn Brancheau (40 de ani) când aceasta a căzut în bazin, indică unele surse. Altele susţin chiar că animalul de 5,5 tone a atacat-o pe dresoare, a apucat-o de mijloc şi a tras-o sub apă, unde a ţinut-o până a murit sufocată.

Tillikum a fost deocamdată izolată, urmând să fie ucisă dacă se demonstrează că a atacat-o pe dresoare. Acesta nu e primul incident în care a fost implicată „balena ucigaşă": în 1991 Tillikum şi-ar fi înecat un fost dresor, iar în 1999 un vizitator al parcului acvatic şi-ar fi găsit moartea în mod misterios în bazinul ocupat de orcă.

Instructor cu experienţă

Dawn Brancheau era unul dintre cei mai experimentaţi dresori din SeaWorld, pasiunea pentru vietăţile marine fiindu-i inoculată de la vârsta de 9 ani, după o vizită la un parc acvatic, aşa cum declara femeia într-un interviu acordat în urmă cu patru ani. Instructoarea cunoştea foarte bine rigorile acestei meserii care nu-i permiteau să intre în bazinele „balenelor ucigaşe" înainte de a se asigura că „are încredere în uriaşele animale, şi ele în dresor". Bazinul în care înota Tillikum era oricum izolat din cauza trecutului dubios al animalului.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails
 
Noutati vedete,horoscop creditosBlogger Templates creditos Templates by lecca 2008 .....Top